fredag 28. mai 2010

En reise til kunnskapens Mekka?

På bildet ser du Villa Eika (det gamle huset), og i bakgrunnen Georg Sverdrups hus (UB)


Vel, Blindern og Universitetet i Oslo er vel kanskje ikke kunnskapens Mekka. Det er mange andre steder som inneholder like mye kunnskap. Det Blindern, og ikke minst Georg Sverdrups hus og Universitetsbiblioteket (UB for kjente) har til felles med Mekka, er at det valfartes hit. To ganger i året kommer titusener av studenter hit i håp om å få den siste kunnskapen på plass. Noen har lest jevnt og trutt gjennom hele året, og kan mesteparten av pensum. Andre har enda ikke åpnet boka, og er trofaste følgere av skippertakstradisjonen. Men hit reiser vi for å låne bøker, bruke pc-er, kopiere og lese pensum.

Som å løpe med oksene i Pamplona...
Skal du ha lesesalsplass på UB må du være tidlig ute. Når dørene åpnes klokken 08.00 venter mellom 30-40 studenter utenfor. Idet dørene åpnes stormer de inn i biblioteket i håp om å få akkurat den lesesalsplassen som gjør det lett og morsomt å lese pensum. Plassen der det er litt roligere enn andre steder, eller som ligger rett i nærheten av støttelitteraturen. Ikke alle klarer å være der når biblioteket åpner, men kommer du etter klokka 09.00 kan det bli vanskelig å finne en plass. For studenter er lojale, og er det du som kommer først en dag, holder du av en plass til en eller to venner. Det er ikke lov, men det gjøres. Alle vet det, de fleste gjør det. mange irriteres av det, men de færreste krangler om det.

Et samfunn i samfunnet
Blindern er som et lite samfunn i samfunnet. Her finner du det meste du trenger; butikk, post i butikk, bibliotek, galleri, kaféer, kaffebarer, apotek, bokhandel, pub, karrieresenter, treningsstudio, kapell, frisør, juicebar ... og sikkert mye mer som jeg ikke husker i skrivende stund. For meg var det kjærlighet ved første blikk. Det syder av liv i løpet av semestrene. Har du fri på dagen en helt vanlig hverdag, kan jeg anbefale deg en tur innom Blindern. Ta en kaffekopp i et av husene oppkalt etter kjente, norske akademikere (Eilert Sundt, Kristine Bonnevie, Niels Henrik Abel m.fl.), eller innta et måltid i Frederikke-bygningen. Du kan ta turen ned til Fysikkbygningen og se på Foucaults pendel, ta en tur i galleriet i 2. etg i Georg Sverdrups hus, eller se en av Norges eldste runesteiner ved inngangen til UB. Uansett, kan Blindern vise deg en litt annerledes side av Oslo. God fornøyelse! :-)

For å komme til Blindern, ta t-banelinje 3 (Sognsvann-Mortensrud), 4 (Ringen) eller 5 (Storo-Vestli) og gå av på Blindern t-banestasjon. Du kan også ta trikk og buss.


-Eventyrprinsessa :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglisten